‭+31 6 30 90 87 97‬ mail@business-lemonade.com

Provocatief Theater Coaching

Nog meer praktijkgericht is alleen het echte leven!

Theoretische communicatietraining kan erg leuk zijn, maar in de praktijk leer je toch intensiever en dat kan tijdens mijn theater coaching! Als improvisatieacteur neem ik de rol van je tegenover aan en bied daardoor een veilig kader om zelfs moeilijke gesprekken te oefenen. Graag doe ik dat met een groep collega’s, zodat iedereen iets van elkaar kan leren. Achteraf geef ik je evenzo humoristische als waarderende en waardevolle feedback. Hieronder vind je een lijst van de rollen die ik graag speel en uiteraard kan ik ook meerdere rollen tijdens een training spelen. Als je iets anders heeft, dan neem graag vrijblijvend contact met me op en vraag gewoon of dat ook kan.

De woedende klant, collega, patiënt, ...

Tijdens mijn tweede vaste baan na mijn opleiding had ik een cholerische baas. Hij schreeuwde tegen mij (en mijn collega’s) en mijn eerste reactie was: terug schreeuwen. Ik dacht wel snel: “Dit is niet de oplossing!” Dus heb ik deelgenomen aan de cursus “Retoriek in conflictsituaties”. Dat was in december 1996 en sindsdien loopt de-escalatie als een soort rode draad door mijn professionele leven.

Woede en lol combineren? Dat kan tijdens een provocatief theater coaching. 👍

 

De Duitse klant, zakelijke partner, ...

Heb je met Duitse klanten of zakelijke partners in Duitsland te maken en denk je soms: “Wat voor rare mensen zijn de Duitsers?” Volgens mij schiet je daarmee in de roos! 😉 Misschien zou je het in dit geval nuttig vinden met een van de rare Duitsers een beetje (of graag ook meer) te oefenen. Dat kan ook in de Nederlandse taal en dan zal je wel zien: mijn schattige Duitse accent laat je meteen glimlachen en zorgt dus meteen voor een ontspannen sfeer.

Duitsers lol combineren? Ik kan uiteraard niets beloven maar we kunnen het tenminste proberen tijdens een provocatief theater coaching. 😇

De teleurgestelde klant of patiënt

De-escalatie is de ene rode draad in mijn beroepsleven en klantenservice de tweede. Ik heb vele jaren in de klantenservice gewerkt en ik weet, dat woede vaak een gevolg is van teleurstelling. Teleurstelling over een reclamatieprocedure of daarover dat het erg lang duurt om een afspraak bij een arts te krijgen. Door mijn vele ervaringen kan ik me heel goed verplaatsen in deze klanten/patiënten en waardevolle feedback geven over hoe je met zulke mensen communiceert.

Dat had beter kunnen gaan? Oefen het omgaan met feedback van teleurgestelde klanten of patiënten tijdens een provocatief theater coaching. 👍

De grenzen niet accepterende klant, collega, patiënt, ...

Nee zeggen is sowieso al vaak moeilijk en als je dan ook nog mensen tegen komt, die jouw grenzen niet accepteren, wordt het best lastig. Om je op dergelijke situaties voor te bereiden is Provocatieve Theater Coaching perfect, omdat het overtredingen van persoonlijke grenzen op een humoristische manier karikaturaal weergeeft en zo de stressvolle situatie (ook later tijdens gesprekken met echte klanten/patiënten) opvrolijkt.

Grenzen stellen zonder een slecht geweten? Dat kan je leren tijdens een provocatief theater coaching. 👍

De niet voor rede vatbare klant, collega, patiënt, ...

Het probleem met de meeste mensen die je in je leven tegen komt is: Ze zijn zo ontzettend stom! 😜 En zelfs als je er echt erg veel moeite in steekt uitleg te geven, behouden ze gewoon hun verkeerde beoordeling van hoe het bijvoorbeeld in bedrijven moet. Zelfs in de eenvoudigste klantenservice processen duikt dit probleem op. Wat doe je met zulke mensen? Gebruik dit theater coaching om eens een keer zonder risico’s te nemen in het hoofd van je niet voor rede vatbare klant of patiënt een beetje rond te kijken en oplossingen te vinden.

Urenlange discussies met de klant? Nee hoor! Vind een oplossing met provocatief theater coaching. 👍

Heiko Link

Provocatief Coach, Provocatief Theater Coach (1974)

“5 – 4 – 3 – 2 – 1 – GO!” is de countdown bij het improvisatie theater voordat een acteur op het podium stapt. Voordat een acteur deze stap maakt, heeft hij veel getraind (zo noemen we dat in het improv), foutjes gemaakt, slechte scenes gespeeld, opnieuw geoefend, en ga zo maar lekker door …

Met deze training ben ik zelf in de klantenservice, de-escalatie en als ZZP’er (coach en luchtvaartjournalist) meer dan 30 jaar bezig en ik heb uiteraard ook iets op de harde manier geleerd door fouten te maken.

Mijn indruk is dat communicatie elke dag wat moeilijker wordt. Maar altijd heel voorzichtig zijn en op eieren lopen, dat is volgens mij ook niet de oplossing. Daarom wil ik je graag een veilig kader bieden, waarin je kunt profiteren van mijn ervaring.

Mijn Provocatief Theater Coaching doe ik in het Nederlands, Engels en Duits.

Ik ben er klaar voor! Jij ook?

Oefen moeilijke gesprekken in een veilig kader met mijn Provocatief Theater Coaching …