‭+31 6 30 90 87 97‬ mail@business-lemonade.com

Over Heiko

Slechte coaches geven (goedbedoelde) adviezen. De reden daarvoor is, dat ze bijvoorbeeld niet geloven dat de cliënt zelf een oplossing zal vinden of tenminste ideeën voor de volgende stappen. Met zijn uitdagende humor helpt Heiko Link zijn cliënten precies dat te doen.

Hoezo Provocatief Coaching?

De levensmissie van Heiko Link is: positiviteit en lachen in deze wereld brengen

Om eerlijk te zijn heb ik, toen ik nog als “Life/Work Planning Jobcoach” werkte, ook jarenlang de goede raad en advies aan mijn cliënten gegeven. Het uitleg en advies dat ik gaf had ik zelf al honderden keren in de praktijk uitgeprobeerd en gebruikt. Dus wist ik precies waar ik het over had. Maar dat hielp me niet. Volgens mij kan zich een mens in een moeilijke situatie en erg depressieve stemming bevinden en toch is er één ding, dat hij altijd nog kan doen: onmiddellijk en zonder problemen rechtvaardigen waarom het goede advies in zijn zeer specifieke geval helaas niet zal werken. Wat dat betreft kan ik mezelf ook niet uitsluiten en toch frustreerde dit me echt. Met provocatieve coaching heb ik mezelf bevrijd van deze aanpak. Nu is het voor niemand meer frustrerend.

Bovendien kwamen me bij de Provocatieve Coaching twee dingen ten pas: Ten eerste ben ik een mens die echt moeite ermee heeft, grapjes en ondeugende opmerkingen te onderdrukken. Dus vind ik het erg leuk, dat ik in mijn “rol” als Coach eigenlijk de echte Heiko kan zijn. Ten tweede ben ik niet het type die iemand zoals in de klassieke therapie over jaren wil begeleiden. Bij mij moet altijd iets gebeuren. Stap maken -> kijken wat er gebeurt -> volgende stap maken -> enzovoort … En niet: De volgende 20 stappen plannen, voordat je de eerste makt. 😉

Hoezo op het podium?

Het podium is de veiligste plek

Op een podium heb je een andere sfeer. Ik hou van improvisatie theater en het leuke is: Provocatief Coaching dat is om zo te zeggen improvisatie theater als therapievorm. Beide hebben heel veel gemeen. En zowel als acteur als ook als Coach heb ik veel meer energie op een podium, dan tijdens de repetitie.

Wat ik ook erg leuk vind, is de transparante aanpak. Er zitten mensen in het publiek, die zich niet alleen vermaken maar ook een oog erop hebben, wat op het podium gebeurt en die vervolgens kritische vragen kunnen stellen. Degene, die zich laat coachen, is niet alleen.

En er is nog een regel bij de improvisatietheater, die ik heel belangrijk vind en dat is deze: “Het podium is de veiligste plek.” De verklaring daarvoor ben ik helaas vergeten, maar zo voelt helt wel als je uiteindelijk met beide benen op het podium staat.

En last but not least bereik je natuurlijk veel meer mensen te gelijkertijd dan bij een individuele coaching.

Wat drijft Heiko Link?

Gewoon lachen en andere aan het lachen maken

Als ik zie, dat iemand over iets kan lachen wat hij normaalgesproken heel zwaar vind of / en als een groot probleem ziet, dan denk ik:

Beter dan dit wordt het niet. 🙂

Opleiding

Mijn opleiding tot Provocatief Coach heb ik aan hetDeutsches Institut für Provokatieve Therapie in München gevolgd, waar ik tijdens de cursussen een erg leuke tijd met Dr. E. Noni Höfner en Dr. Charlotte Cordes had. 🙂 Met Charlotte heb ik vervolgens nog twee afleveringen over de provocatieve aanpak voor mijn Duitse “Endlich Montag! Jobsucher Podcast” opgenomen.

“Endlich Montag!” (Eindelijk Maandag!) was de naam van mijn (ZZP-) bedrijf toen ik nog als “Life/Work Planning Jobcoach” (L/WP) werkte. En ja, je hebt gelijk: Dat was ook de tijd, wanneer ik nog slimme adviezen gaf. 😉 Ik heb de L/WP-Trainer-opleiding gevolgd bij John Webb aan de Vrije Universiteit Berlijn.

En omdat ik zo vaak gevraagd werd “Hoe komt het, dat je Nederlands spreekt?” wil ik daar ook graag nog een antwoord op geven: Ik heb de Nederlandse taal met twee Smartphone-Apps geleerd. “Duolingo” gebruikte ik voor de hele taal en “Drops” om mijn woordenschat te vergroten. Maar ik leer nog steeds veel van Deepl, door het lezen van Nederlandse boeken en het luisteren naar Nederlandse podcast programma’s.

Muziek, lezen, hobby’s & Co

In stripboeken leer je belangrijke woorden die helaas ontbreken in de taalcursus …

Toen ik begon Nederlandse boeken te lezen maakte ik tot mijn verrassing de ervaring, dat romans lezen makkelijker is dan strip boeken lezen. Maar: Stripboeken zijn toch de moeite waard, in ieder geval als ze van Dirkjan zijn. Daar leer je niet alleen de omgangstaal en scheldwoorden (als je die in het woordenboek vind), maar ook veel over het leven. Wat dat betreft is van Druten echt mijn held! 🙂

Muziek

Scooter. In Rave I Trust!

Hobby's

Sauna, Wim Hof “Prospect”

Keuken

Italiaans, Chinees

Lezen

Dirkjan, Jonas Jonasson

Sport

Zwemmen

Film

Manta Manta – Zwoter Teil

Contact opnemen met Heiko Link

Duitsland

Königsberger Straße 79
32120 Hiddenhausen

Mijn “hoofdkantoor” is in Duitsland, maar ik werk over de grens op locatie in Nederland.

Nederland

In de regio Twente zijn Enschede, Hengelo, Oldenzaal voor mij het dichtstbij, maar ik kom ook in andere regio’s.

Telefoon

+31 6 30 90 87 97‬

Maak een lekker limonade van de zure ingrediënten

Boek nu een humoristische coaching om daarna vrolijk verder te gaan en zelf de goede adviezen, oplossingen en volgende stappen voor je leven te vinden.

Zakelijke boekingen

Je bent op zoek naar een spannend, onderhoudend en leerzaam evenement voor een bedrijf, stichting, netwerk, congres of beurs? Neem dan graag contact met mij op, om over een humoristisch Provocatief Stand-Up-Coaching op een podium of een Provocatief Theater Coaching te praten.

Privé boekingen

Je wilt een probleem, uitdaging of vraagstuk oplossen en bent op zoek naar een grappige manier om dit te doen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, om over een individuele coaching, een groep-coaching met vrienden of een gratis coaching in mijn podcast te praten.

Ik ben er klaar voor! Jij ook?

Ga lekker lachen over dingen, die je al lang niet meer grappig hebt gevonden …